Kroatien

Kroatiens kust

Du kan resa direkt från Örnsköldsvik till Kroatien. Kroatienspecialisten erbjuder sina resenärer gratis parkering på Örnsköldsvik Airport. Mer information finns på Kroatienspecialistens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under 2020 finns totalt tio resor till Kroatien. Du kan välja mellan att resa under perioden 23 maj och 20 juni, eller på avgångar från och med 15 augusti till och med 12 september.

Att resa på charter direkt från Örnsköldsvik är enkelt. Här kliver du på planet i Örnsköldsvik för att cirka tre timmar senare stiga ur och vara framme i Kroatien. 
Örnsköldsvik Airport bjuder alla charterresenärer på fri parkering.

Boka din resa till Kroatien på Kroatienspecialistens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Brac

Brac är en vacker ö i Dalmatiens skärgård, cirka en timme från Split och Makarska med färja. Brac är bland annat känt för sitt klara vatten och fina stränder. I dag är ön ett populärt resmål för seglare, dykare, surfare och badälskare. Dessutom är Brac en av de mest soliga platserna i Europa, med mer än 2 750 soltimmar per år. Det går utmärkt att ta sig runt med bil, moped eller cykel på ön. 

Brac består till största delen av kalksten och tack vare erosion och sedimentering har det bildats en stenfylld morän som gett ön Bracki Kamen, vit marmor. Högsta punkten på ön är Vidova Gora (778 m över havet). Härifrån har du en oslagbar utsikt över Brac och skärgården. 

Split

Split är Kroatiens näst största stad. Det är en modern och levande plats fylld av utställningar, konserter, gatumusikanter, teateruppträdanden och evenemang i parkerna. I den gamla stadskärnan finns massor av butiker, hotell och restauranger. Hamnpromenaden är en Splits kärnor och här blandas lokalbefolkning med turister. Ett av Splits populära besöksmål är Diocletianus palats, från 200-talet e.Kr.  

Split är en bra startpunkt om du enkelt vill ta dig vidare ut i skärgården på dagsturer eller öluff. Det går flera dagliga turer med färja och du kan bland annat åka till öarna Brac, Hvar, Vis och Korcula. 

Makarska Rivieran 

Makarska Rivieran är en kuststräcka på 60 km, mellan Omnis i norr till Gradac i söder. Makarska Rivieran består av flera charmiga orter och fina stränder. Här finns miltals av cykel- och promenadvägar som följer kusten. Landskapet är kuperat med bergstoppar och höga berg som kastar sig i havet. 

Från Makarska Rivieran tar du dig enkelt ut till öarna Brac och Hvar. Här finns också berget Biokovo som går att bestiga. Väl uppe på toppen har du en fantastisk utsikt över övärlden.

Vodice

Vodice ligger cirka 60 km norr om Split och är en av de mest populära turistorterna vid Adriatiska havet. Förutom för sin speciella atmosfär är Vodice känt som en av de mest restaurangtätaste orterna. Här hittar du också vackra stränder och naturområden, promenadstråk, kultur, butiker och caféer. 

Den gamla hamnen är medelpunkten i staden. Här myllrar det av människor, serveringar och dalmatinska vinkällare. Varje dag går det båtar från hamnen, till bland annat nationalparkerna Kornati och Krka.

Källa: Kroatienspecialisten 

Kontakt

Länk till Kroatienspecialisten


Avgångar till Kroatien från Örnsköldsvik Airport under 2020


Lördag 23 Maj
Lördag 30 Maj
Lördag 6 juni
Lördag 13 Juni
Lördag 20 Juni
Lördag 15 Augusti
Lördag 22 Augusti
Lördag 29 Augusti
Lördag 5 September
Lördag 12 September