Rhodos

Ön som skapades av solguden och som gömmer de vackraste badvikarna.

Detur Rhodos

Rhodos är ett av Greklands mest populära semestermål. Trots den stora turisttillströmningen så känns det fortfarande genuint och det går utan större problem att hitta platser för ro. Det är inte svårt att förstå varför så många väljer att åka hit varje år. Det sägs att ön skapades av solguden Helios till nymfen Rhode som han gifte sig med. Hennes namn betyder rosa hibiskus vilka sägs härstamma här ifrån. Sol och rosa hibiskusblommor låter väll bara det som lockande?! Ön är Greklands fjärde största, ungefär lika stort som Öland, och störst i ögruppen Tolvöarna. Här är somrarna långa och varma och vintrarna korta och fuktiga. I mitten på ön tornar berget Attavyros upp sig och runt omkring frodas olivlundarna och citrusplantagen. Långa stränder med kristallklart vatten sträcker ut sig efter kusten och där emellan gömmer sig små charmiga byar. Ön lämpar sig väl för dem som gillar att se sig runt på egen hand, hyr en bil eller moped för en dag eller utnyttja öns bussar. Det finns gott om historiska platser, fantastiska små badvikar och genuina byar. Ju längre söder ut man tar sig desto färre turister.

På öns norra spets ligger Rhodos stad. Här finns nog något som kan tilltala de flesta besökare med trendiga butiker, hippa nattklubbar, förstklassiga restauranger och ett brett kulturutbud. Staden är dessutom en välbevarad medeltida stad och förtrollande vacker. Att vandra runt bland ruiner på de smala stenbelagda gatorna får en att färdas bakåt i tiden. Staden omges av två stränder Elli Beach och Windy Beach vilket gör at det är aldrig långt till sol, bad och avkoppling. Från hamnen går det dagligen båtar både till närliggande öar och till turkiska Marmaris.

På östra sidan av ön, ca femton kilometer söder om Rhodos stad finns öns kanske finaste sandstrand och semesterorten Faliraki. Detta är en riktig charterort med en strand som inbjuder till sol och bad och ett pulserande nattliv.

På västsidan, strax bortom Rhodos stad sträcker en lång klapperstenstrand ut sig och vid denna ligger semesterorterna Ixia och Ialyssos. Här slipper man trängsel och stress på stränderna och vågorna och vindarna som drar in här tilltalar många kite- och windsurfare. Här bor man lugnt till men har fortfarande nära till storstaden.

Varmt välkomna till Rhodos!

Läs mera om Rhodos via deturs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Texter och bilder från Detur.se

Kontakt

2023. Tisdagar 4 april - 5 september.

Boka via:
detur:
www.detur.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Telefon 08-723 46 00.

Boka lokalt hos
Ticket Örnsköldsvik
www.ticket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Telefon 0660-843 70