Högtryck på charter – antalet avgångar utökas

Intresset för charter från Örnsköldsvik Airport till Kroatien, Kreta och Rhodos är minst sagt stort. Från 30 planerade resor utökas antalet till totalt 40 under 2022!

  • Det är glädjande att intresset är så stort, säger Christer Andersson, kundansvarig Örnsköldsvik Airport. Detur växlar upp antalet resor till Rhodos från 12 till 22 avgångar.

Efter en lång period då resandet har gått på sparlåga är ressuget stort. Antalet bokningar med charter från Örnsköldsvik Airport nästa år talar ett tydligt språk, nu reser vi igen. Intresset är stort från stora delar av Norrland, som upptäckt det breda utbudet av charter, en smidig mindre flygplats och dessutom gratis parkering.

  • Det finns ett bra underlag, både i och utanför regionen, säger Christer Andersson.

Medan Kroatienspecialisten flugit från Örnsköldsvik de senaste tio åren är det premiär för Detur. Ett bolag som flyger till de grekiska öarna Kreta och Rhodos. I takt med att intresset och antalet bokningar ökat har bolaget sett över sina destinationer.

Detur ökar nu antalet resor till charter till Rhodos från 10 till 22 avgångar.

  • Rhodos har tagits emot väldigt väl, säger Christer Andersson. Den tidigare planen var resor under vår/sommar till Rhodos och sensommar/höst till Kreta. Nu utökas alltså antalet resor och säsongen i Rhodos förlängs, från 5:e april till 6:e september.

Det ökade trycket på Örnsköldsvik Airport välkomnas med öppna armar.

  • Det känns så klart bra att många väljer vår flygplats och att vi framöver kan erbjuda ett brett utbud av charter.