Efterfrågan på resor ökar - inresekraven till Kroatien har tagits bortt

Nu har Kroatien tagit bort de inresekrav och restriktioner som är kopplade till covid. Ett glädjande besked för alla resenärer som planerat att boka, eller redan har bokat, en resa med direktcharter med Kroatienspecialisten från Örnsköldsvik till Kroatien under 2022.

2010 lyfte det första charterplanet med Kroatienspecialisten från Örnsköldsvik till Kroatien. Sedan dess har många norrlänningar upptäckt det vackra landet med kristallklart vatten, god mat och kulturupplever utöver det vanliga. Under årens lopp har Kroatien blivit en klar favorit och klättrat mot toppen på olika listor som undersöker vilka länder svenskarna allra helst vill besöka.

Under 2022 kommer det väletablerade reseföretaget Kroatienspecialisten att flyga tio avgångar från Örnsköldsvik, med start den 21 maj.

  • De senaste två åren har varit väldigt utmanande och annorlunda än vi någonsin tidigare upplevt. Väldigt tidigt när pandemin var ett faktum bestämde vi oss för att vi skulle klara krisen. Nu känner jag stor lättnad när vi kan konstatera att den första avgången nästan är fullbokad. Jag är väldigt glad och stolt över det och så klart över vårt team och våra medarbetare, säger Haris Nuspahic, på Kroatienspecialisten.

Bokningsläget ser bra ut inför kommande säsong, och nu när den Kroatiska myndigheten lyft inresekraven som är kopplade till pandemin kommer efterfrågan på resor med stor sannolikhet att öka.

  • Nu reser man bara med pass, som före pandemin. På något sätt känns det gamla-normala, som lyx nu.

Flygresan tar bara tre timmar med Star Alliance bolaget Croatia Airlines som har flygplanstypen Airbus A320

Att resa från Örnsköldsvik Airport är enkelt och bekvämt, från start till mål. En stor fördel är också att parkeringen, som ligger några hundra meter bort, är gratis under hela resan. Här slipper resenärerna alltså att lägga ut tusenlappar på parkering, utan det är pengar som kan läggas på annat!

  • När vi startade bolaget 2002 flög vi bara från storstäder i Sverige och Norge. Några år senare ville vi satsa vidare och erbjuda direktflyg från Norrland utan mellanlandning i Stockholm. Vi kontaktade några flygplatser i Norrland och valde Örnsköldsvik eftersom vi hade otroligt bra dialog med flygplatsen och de lokala resebyråerna. Det visade sig vara rätt satsning, avslutar Haris Nuspahic.