Air Leap startar kommersiell flyglinje vid Örnsköldsvik Airport

En ökad tillströmning av passagerare under hösten visar att resebehovet från både näringsliv och privatpersoner ökar. Något som flygplatsens vd Robert Gyllroth välkomnar.

  • Vi har ett nära samarbete med Air Leap och det är mycket glädjande att de valt att satsa kommersiellt på linjen Örnsköldsvik - Arlanda, säger Robert Gyllroth.

Från och med januari börjar Air Leap flyga kommersiellt, från Örnsköldsvik Airport till Stockholm Arlanda Airport.

  • Örnsköldsvik är en mycket dynamisk stad och har en blomstrande industri med många internationella förgreningar, därför finns ett stort behov av en väl fungerande flygtrafik som ansluter till Stockholm-Arlanda, säger Jon Melkersson, vd Air Leap.

Flygplanen som trafikerar Örnsköldsvik Airport är av modellen ATR 72. Ett tvåmotorigt och efterfrågat turboflygplan tack vare sin miljöprofil och låga omkostnader.

Inledningsvis är en avgång med direktflyg inplanerad varje vardag, samt en avgång varje söndag.

När bokningsunderlaget ökar kommer fler turer att läggas till.

  • Vi befinner oss just nu i den tredje djupa vågen av covidpandemin, med stora utmaningar för samtliga flygbolag. Trots detta har vi beslutat oss för att fortsätta flyga Örnsköldsvik-Arlanda på kommersiella grunder och utan statligt stöd, då vi tror mycket på linjens fortsatta tillväxt, fortsätter Jon Melkersson.

Ytterligare en fördel för resenärerna till och från Örnsköldsvik är Air Leaps aktuella interlinesamarbete med SAS. Det nya avtalet innebär ett nära samarbete mellan flygbolagen vilket gynnar resenärer som reser vidare från Arlanda till andra destinationer. Det betyder att både resenär och bagage checkas in vid avresan hela vägen till slutdestinationen.

Med den här linjen erbjuds inte bara direkttrafik mellan Örnsköldsvik och Stockholm/Arlanda utan möjliggör transferering till SAS hela globala linjenät.

  • Det är mycket positivt då en hög andel av våra passagerare reser vidare ut i världen och ger även goda möjligheter för inkommande besökare att ta sig direkt till Örnsköldsvik från alla världens hörn,avslutar Robert Gyllroth.

För mer information:

Robert Gyllroth, Örnsköldsvik Airport: 070-528 74 21

Jon Melkersson, vd Air Leap : 070-625 59 08